måndag 19 januari 2009

Creepy...

En kompis till mig och A.et fick sin bil totalt förstörd i helgen natten mellan Lördag och Söndag.
Rutorna inslagna, backspeglar bortryckta, bucklor över hela bilen och på motorhuven stod det skrivet en text: AFA ser dig

Josef hade varit ute på krogen tagit en öl med vänner och kommit hem på natten.
Typ 30 minuter senare ringer en granne på hans dörr och säger att de hört att det har väsnats utanför och att de sett personer vandalisera hans bil.


Josef är politiker, han är aktiv inom SD därför ger det personer inom AFA rätt att vandalisera och hota?
Jag är inte alls insatt i vad AFA står för och tänker inte skriva om något jag inte vet någonting om. Vad jag däremot vet är att så när det handlar om demonstrationer som har spårat ur, vandaliserar och hotar med huvor på sig och inte vågar visa sina ansikten och stå för vad de gör så är det allt som oftast AFA det handlar om.
I mona ögon är det många AFA anhängar som är med just för att slåss och vandalisera.


Jag hittade en text som AFA skrivit på sin hemsida...
Cirka 15 Sverigedemokrater hade samlats i Högsbo bibliotek. Några antifascister hade fått information om att mötet ägde rum och sammankallade därför en mindre ett antal antifascister som begav sig till Högsbo. Väl på plats gick man till attack mot mötet genom att slänga in ett flertal stenar i det rum där SD hade sitt möte. Enligt obekräftade uppgifter skall Mikael Jansson, SD:s kommunfullmäktigeledamot och distriktsordförande i Göteborg, ha skadats vid attacken.
Ett antal av de socialister som deltog i attacken var inte organiserade i AFA Göteborg och till dess vill vi rikta ett extra tack.

Allvarligt talat jag blir uppriktigt förbannad! Varför detta våld? Varför uppmuntar till det? Kasta stenar? Fy faan vad lågt!
Varför kan de inte använda sitt språk som alla andra vettiga människor? Varför använda hot och våld? Det går inte in i min hjärna!

Jag hittade även denna text, Ett utdrag från Vanliga frågor till AFA:
Varför använder ni våld? Är inte det fascistiskt?
Att bruka våld är förvisso någonting fascisterna är duktiga på, men de har absolut inget monopol på det. När vi använder våld är det i första hand för att försvara oss. AFA deltar ofta i demonstrationer, konserter och olika arrangemang där det finns risk för sammanstötningar med fascister. Det händer också att vi använder oss av våld i offensivt syfte, och det är också det vi oftast får kritik för.

Jag undrar vad Josef hade gjort som gjorde att de var tvugna att "försvara" sig genom att ha sönder hans bil och spraya: AFA SER DIG på den?

Som sagt jag är inte på något sätt insatt i vad AFA står för, vad jag däremot vet är att Josef inte på något sätt är värd att bli hotad och få sina ägodelar vandaliserad.
Jag är inte heller helt insatt i SD.s politik men vad jag däremot vet är att Josef inte har några extrema åsikter vad gäller invandrare han är ingen rasist, inte alls.

Nu är jag uppriktigt orolig vad som kan hända...
Hur lågt kan människor sjunka?

En förbryllad Linda

Inga kommentarer: